9 motive pentru care trebuie să bei apă cu portocală începând de azi!

Deja știm cât de importante sunt fructele și legumele, pentru sănătatea noastră. Azi vom face referire la portocale. Ele sunt bogate în Vitamina C, știm cu toții… Însă există și alte motive pentru care îți recomand să le consumi.

Portocala poate să-ți ofere mult mai multe beneficii, decât un gust plăcut și puțină vitamină, iar cea mai sănătoasă variantă este următoarea!

Rețeta:

– o jumătate de portocală

– 200 de ml de apă

Spală bine o portocală, tai-o pe jumătate, apoi jumătatea pe care o folosești o tai rondele. Așază feliile de portocale într-un pahar, apoi toarnă apa peste ele. Amestecă puțin apoi lasă să stea la frigider circa 2 ore. După scurgerea celor două ore bea tot conținutul deodată!

Poate că până acum nu cunoșteai efectele apei cu portocală, însă azi ți le dezvăluim pe toate:

1. Previne apariția cancerului
Portocalele conțin limonoide, iar aceste substanțe pot crește îmunitatea organismului , făcându-l capabil să lupte cu celulele canceroase, împiedicând astfel dezvoltarea lor. Oamenii de știință au demonstrat că aceste limonide sunt ușor de asimilat în organism, mai ales atunci când sunt combinate cu apă.

2. Sursă de fibră
Fibrele din portocală ajută la curățarea intestinelor, controlând totodată nivelul zahărului din sânge. Asociată cu apa, portocala poate echilibra funcțiile tractului digestiv. Fibrele din portocală pot susține formarea probioticelor din stomac.

3. Scade colesterolul
Hesperdinul, un flavonoid întâlnit în pielea citricelor, ajută la scăderea colesterolului și a presiunii sangvine. Consumă această apă cu portocală, pentru a scădea LDL-ul!

4. Protejează stomacul de formarea ulcerului
Vitamina C, din portocale poate inhiba dezvoltarea ulcerului stomacal. Portocalele pot preveni de asemenea și contactarea Helicobacter Pylori.

5. Prevenirea formării pietrelor la rinichi
Citratul din portocale previne formarea pietrelor la rinichi, așa că îți recomand să consumi apă cu portocală.

6. Înfrumusețează pielea
Dacă vei folosi apa respectivă pentru față, te vei bucura de un aspect luminos al pielii. Dacă vei consuma regulat apa cu portocală, vei putea înlătura și radicalii liberi in organism.

7. Tratează pielea din jurul ochilor și vederea
Cu un conținut mare de Vitamina A și C, portocala te ajută să vezi mai bine.

8. Te ajută să pierzi în greutate
Apa cu portocală sporește activitatea metabolică și îți este un prieten de nădejde dacă vrei să pierzi în greutate, mai ales dacă vrei să scapi de grăsimea de pe abdomen. Consumă întotdeauna cu 30 de minute înainte de masă.

9. Tratează reumatismul și artrita
Antioxidanții și Vitamina C pot combate inflamațiile și previn formarea lor.