Aceasta este adevărata cauză a apariției pietrelor la rinichi! Multă lume nu știe asta

Ţi s-a spus ca acidul oxalic din frunzele verzi este dăunător, dar iată ce nu ţi-a fost spus! Află mai jos şi care este cauza clară a apariţiei pietrelor la rinichi!

Tot auzim că prezenţa acidului oxalic în frunzele verzi ar cauza pietre la rinichi sau, mai grav, că ar „fura” calciul din corp şi că tot ce este verde ar trebui fiert, pentru a înlătura „pericolul”.

Ei, bine, tocmai prin fierbere, spanacul, de exemplu, îşi pierde proprietăţile nutritive, la căldura cristatele de acid oxalic devin anorganice şi se depun sub formă de pietre la rinichi.

Dacă suntem diagnosticaţi cu litiază renală medicul ne interzice, printre altele, consumul legumelor cu frunze verzi, al roşiilor, al leguminoaselor etc., ceea ce nu este neapărat corect, pentru că nu se elimină cauza.

Victoria Boutenko, autoarea cărţii „Verde pentru viaţă” explică de ce ni se spun aceste lucruri: „ Aproape 85% din pietrele la rinichi conţin diverse săruri, oxalat de calciu şi/sau calciu fosfat. Pare logic să asociem oxalatul de calciu cu acidul oxalic găsit în alimente precum spanac, soia, ceai, cafea, cereale şi altele. Dar, în acelaşi timp, nu vom găsi nicio documentare ştiinţifică clară din care să reiasă că acidul oxalic produce pietre la rinichi. Dimpotrivă, studii ştiinţifice făcute în diverse ţări ale lumii au demonstrat că acidul oxalic prezent în alimente joacă un rol nesemnificativ în formarea pietrelor la rinichi”.

Conform Jurnalului Societăţii Americane de Nefrologie, în anul 2007 s-a încheiat un studiu, cu durata de 44 de ani, în care s-a urmărit relaţia dintre consumul de oxalaţi şi apariţia litiazei renale.

Au fost urmărite 240.681 persoane, de toate vârstele. Dintre acestea, 4.605 au făcut pietre la rinichi, în toată perioada, dar legătura a fost incertă, fără o dovadă clară.

Studii făcute în mai multe ţări au demonstrat legătura dintre consumul produselor de origine animală şi formarea pietrelor la rinichi. Toate aceste studii concluzionează că adevărata cauză a formării pietrelor la rinichi nu are nicio legătură cu oxalaţii din legumele cu frunze verzi.

Iată şi căteva concluzii: 1. Leiden University Hospital (Olanda) – consumul prea mare de produse animale şi sare reprezintă factori de risc în cazul formării pietrelor la rinichi.

2. Kaizuca Municipal Hospital – Japonia. Au fost studiate obiceiurile alimentare a 240 de bărbaţi, cu un istoric de litază renală. A fost remarcat faptul că aceştia aveau în dieta zilnică o cantitate mai mare de protenine de origine animală decât alţi japonezi sănătoşi. Mai mult decât atât, 60% din cantitatea de proteine consumată zilnic era reprezentată de masa de seară.

3. Cercetătorii britanici au ajuns la aceleaşi concluzii şi anume că un consum scăzut de proteină de origine animală scade riscul formării pietrelor la rinichi

4. Cercetătorii italieni au concluzionat că dieta obişnuită a femeilor cu pietre la rinichi recurente conţine un procent mare de proteine de origine animală, sare, zahăr şi un procent foarte mic de fructe şi legume proaspete.

De ce clorofila este cel mai potrivit tratament pentru pietrele la rinichi? După cum ştim, clorofila conţine magneziu într-o cantitate apreciabilă.

Cercetătorii de la Massey University (Noua Zeelandă) au demonstrat că deficienţa de magneziu cAuzează formarea pietrelor la rinichi.

Dr. Eric Taylor (Portland) – specialist în nefrologie şi medicină intenă a ţinut sub observaţie, într-un studiu complex, 45.619 persoane, timp de 14 ani. Le-a schimbat meniul din când în când, iar echipa sa a prezentat dovezi concludente care subliniau rezultatele administrării de magneziu în prevenirea pietrelor la rinichi.