Acum o lună am invitat o vecină mai bătrână la mine să luăm cina, am făcut și mujdei de usturoi, normal ca orice om. Însă vecina a mai adăugat un singur ingredient în mujdei, de atunci i-am pus și eu mereu

Toți știm că usturoiul este folosit în aproape orice preparat culinar. Acesta este folosit de romani pentru prevenirea bolilor contagioase și intrat în bucătăria autohtonă ca un condiment super aromat. S-a dovedit că această plantă este incredibil de sănătoasă. Usturoiul contine peste 220 de substante active care fac bine organismului uman: potasiu, fosfor, o cantitate impresionanta de vitamina B si C, precum si calciu si proteine.

Cred că 80% dintre români știu că mujdeiul este un sos traditional romanesc, savurat deseori cu peste, mămăligă și friptură. Varianta romaneasca a mujdeiului are corespondenti asemanatori la alte popoare, precum cele arabesti, dar si in Europa.

Toate acestea fiind spuse, să trecem la adevăratul motiv pentru care ne aflăm aici, acesta fiind ,, cel mai gustos și sănătos mujdei ” : Cum prepari cel mai sanatos mujdei de usturoi? Ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 catei de usturoi, o jumătate de cană de apă și zeama de la o jumătate de lamaie.

Pentru prepararea acestuia trebuie să procedăm astfel: Se foloseste blenderul sau un mojar pentru a pisa cateii de usturoi curatati de coajă. Apoi amestecăm usturoiul bine pisat cu apa și cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie nu numai ca este eficienta in combaterea mirosului puternic al usturoiului, insa este eficienta si in suprimarea apetitului, asadar il poti consuma si atunci cand tii dieta de slabire. Zeama de lămâie, după cum știe toată lumea este și ea la rândul ei foarte sănătoasă și apreciată pentru substanțele pe care le conține.

Și uite așa am pregătit simplu și rapid, cel mai bun mujdei! Vă urăm poftă bună!

Loading...