Ai un nuc în curte? Atunci ar trebui să știi asta

Ai un nuc în curte? Ori ai de gând să plantezi unul pe lângă casă? Iată ce trebuie să știi, înainte să treci la fapte. Despre nuc există numeroase mituri și superstiții, așa că ar fi bine să le citești.

Ai un nuc în curte? Ce trebuie să știi

Nucul este unul dintre cei mai populari pomi cultivați în România. Totuși, puțini știu despre miturile și superstițiile legate de acest pom. Potrivit credinței populare, nucul este plantat, deseori, pentru a marca un eveniment important din viața unui om, precum ar fi căsătoria ori nașterea unui copil.

Totuși, o altă superstiție spune că nu e bine să plantezi nuci, întrucât atunci când trunchiul pomului ajunge să aibă grosimea gâtului celui care l-a plantat, persoana respectivă va muri.

Alte superstiții legate de nuc

De Rusalii, femeile de la ţară duc la biserică frunze de nuc şi apoi le pun la streaşina caselor, pentru ca nucul să le ferească familia de necazuri.

Cel mai cunoscut mit despre nuc este însă cel care susţine că nu este bine să dormim la umbra unui pom de acest fel, pentru că frunzele sale conţin mult iod. Desigur, este doar un mit, nu a fost demonstrat nimic din punct de vedere ştiinţific. Un pericol real pentru sănătate poate să apară însă dacă nu depozităm corect nucile. Ele pot fi infestate cu aflatoxină, un mucegai care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor forme de cancer.

Pe de altă parte, sunt suficiente păreri care susțin efectele benefice ale frunzelor nucilor pentru organism. Ele pot vindeca boli ale pielii precum răni, micoze, dar și eczeme. Miezul de nucă, de exemplu, conțin o bogăție de nutrienți benefici în combaterea unor boli precum accident vascular cerebral, boli cardiovasculare, afecțiuni ale aparatului auditiv, diabet și multe alte boli.

Loading...