Am pregătit pentru voi o rețetă specială pe care o face bunica pentru mine de câte ori merg la ea! Chifteluțe de carne cu ardei, o bunătate.

Chifteluțe de carne cu ardei. Această mâncare condimentată cu boia dulce, oregano și pătrunjel, este delicioasă și ușor de preparat. Ceapa stimulează digestia. Vitamina B1 din carnea de porc previne oboseala musculară. Să trecem la treabă:

Pentru 4 porții de chifteluțe avem nevoie de următoarele ingrediente: 2 cepe, 500 g roșii, 2 ardei grași verși și 1 roșu, 2 linguri ulei, 1/2 cub supă, sare, piper negru măcinat, 1 linguriță oregano, 1 cățel usturoi, 3 linguri de pesmet, 1 legătură de pătrunjel, 500 g carne de porc tocată, 2 ouă, 1/2 linguriță de boia (sau paprika) dulce.

1. Se curăță ceapa și se toacă. Se opăresc roșiile, se decojesc, se taie în patru și se îndepărtează semințele.
2. Se taie ardeii în patru, se scoate cotorul și pereții interiori, se spală, se scurg, iar apoi se taie fâșii.
3. Se călește jumate din ceapă în 2 linguri de ulei. Se adaugă cele 2 tipuri de ardei și se călesc un pic. Se adaugă 120 ml de apă și cubul-condiment și se fierbe la foc mic 5 minute. Se adaugă roșiile, sare, piper și oregano, iar apoi se mai fierbe 15 minute.
4. Se curăță cățelul de usturoi, iar pătrunjelul spălat se toacă mărunt. Restul de ceapă se prăjește într-o lingură de ulei. Se adaugă cățelul de usturoi și se mai prăjește un timp.
5. Se adaugă peste carnea tocată amestecul de ceapă și usturoi, jumătate din pătrunjel și ouăle cu pesmetul, iar apoi se condimentează cu sare, piper și boia dulce.
6. Din amestecul obținut se formează chifteluțe și se prăjesc în 3 linguri de ulei, timp de aproximativ 10 minute, până devin de un auriu uniform. Restul de pătrunjel se presară peste legume. Chifteluțele se servesc așezate pe patul de legume.

Vă urăm poftă bună!