Așa ceva nu distribuie nimeni… Locul 1 la Campionatul international de Robotică. Aceste genii ale României nu au primit niciun sprijin

Sunt campioni mondiali la robotică, într-o țară în care, oficial, nu se organizează o astfel de competiție. Copiii Hunedoarei sunt cei mai buni din lume la robotică.

Echipa „RobotX”, alcătuită din Răzvan Vîrtan, Darius Lorinczi, Andrei Cunțan, Cristi Budiul, Radu Cînda, bucureșteanul Andrei Preda și coordonată de profesorul de fizică, informatică și astro-fizică Mircea Nistor, a luat aurul la competiţia mondială de robotică, care s-a desfășurat, în luna august, în Mexic.

Elevii de la „RobotX” Hunedoara au învins reprezentând, cu cinste, România la cea de-a doua ediţie a competiţiei globale de robotică FIRST Global Competition (for Science, Technology, Engineering, and Mathematics).

Pentru „olimpiada mondială de robotică” s-au pregătit așa cum nicio altă echipă nu a făcut-o și au lăsat în urmă peste 160 de nații, dominând competiția mondială la toate secțiunile, de la un capăt la altul.

După trei zile de concurs și 12 meciuri câștigate, echipa României a fost onorată cu aur, în cel mai mare concurs de robotică din lume pentru licee.

Pentru concurs, atât dascălul, direcțiunea, cât și elevii aceștia care și-au mâncat toată vacanța de vară în laboratorul de informatică nu au precupețit niciun efort.

Au pus ban pe ban și au construit chiar în sala de clasă un podium similar cu ceea ce avea să-i aștepte în Mexic.

Au venit și părinții să-i ajute, iar hunedorenii au reprodus, la milimetru, cu o lună înainte de a pleca peste Ocean, chiar în sala de informatică de la Hunedoara, terenul de robotică de la competiția mondială.

Loading...