Așa ceva nu distribuie nimeni… Nea Milică, bărbatul care crește singur 8 copii, părăsiți de mama lor. Doar trei sunt ai lui!

Acum un an, Iulian Duică, 61 de ani, a fost părăsit de soție. Leana a plecat din Brătășani, Teleorman, în alt sat, după un alt bărbat. Împreună cu mama, a plecat doar fiica mai mare, Laura, 18 ani.

Acasă au rămas ceilalți opt copii ai familiei. Patru dintre ei sunt ai lui Iulian: Elena, 9 ani, Alexandra, 8 ani, Cătălin, 5 ani, și Andreea, 2 ani și jumătate. Patru copii sunt doar ai fostei soții: Marcel, 17 ani, Mihaela, 16 ani, Florică, 14 ani, Georgică, 11 ani. Nici unul dintre ei nu dorește să stea cu mama.

„Am învățat zidărie la vârsta mea” Tatăl, nea Milică, așa cum i se spune în sat, a lucrat ca mecanic auto pe utilaje de terasament, excavatoare, buldozere. Din cauza meseriei, spune el, nu a apucat să-și întemeieze un cămin. A colindat țara din șantier în șantier. Până când s-a îmbolnăvit. Medicii i-au descoperit mai multe artere blocate, l-au operat de mai multe ori. Acum ia tratament, nu are voie să facă efort, mai ales să meargă mult pe jos. Primește o pensie de boală, de 704 lei.

La 50 de ani, nea Milică a întâlnit-o pe Leana, o femeie din sat. “Avea cinci copii, știam că o duce greu. La început, eram doar prieteni, ne vizitam, apoi, într-o seară, am băut împreună o sticlă de vin și asta a fost. Așa s-a născut Elena”.

Nașterea fetiței a schimbat totul. Nea Milică și-a luat în serios rolul de tată. Leana nu locuia cu el, locuia cu ceilalți copii ai ei în casa unor rude. “Îi trimiteam lemne, îi dădeam oale cu mâncare, să-i hrănească pe copii, bani, când îmi cerea. Dar nu puteam să o las să stea cu fetița mică în casă străină. I-am adus pe toți la mine”, spune bărbatul. Omul nu regretă decizia luată atunci. Copiii Leanei sunt cuminți, harnici și isteți. Pe lume, au mai venit Alexandra, Cătălin și Andreea. Lui nea Milică i s-a umplut casa bătrânească, moștenită de la părinți. Leana însă a decis să plece și să-și lase copiii în urmă.

Loading...