Cozonac pufos, exact ca la bunica acasă – Cozonac fără frământare cu nucă și cacao

Ingrediente pentru aluat:

1 kg făină
600 ml lapte
250 g zahăr
1 pachet unt
2 pliculețe drojdie uscată
6 gălbenușuri
200 g stafide
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță esență de rom
coajă de portocală
1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru umplutură:

6 albușuri
600 g miez de nucă
4 linguri cacao
200 g zahăr pudră
Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, turnăm laptele. Adăugăm drojdia, 2 linguri de zahăr și amestecăm bine. Lăsăm vasul 20 de minute.

2. După acest interval de timp, adăugăm aromele, zahărul rămas, untul și sarea. Amestecăm bine.

3. Treptat, adăugăm făina cernută, stafidele și frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Lăsăm aluatul la frigider peste noapte.

4. Pentru umplutură, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahăr, miezul de nucă, pudra de cacao și zahărul pudră. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Împărțim aluatul în 4 bucăți egale, pe care le întindem în foi subțiri. Repartizăm uniform umplutura pe toate cele 4 foi, pe urmă le facem rulouri.

Împletim cozonacii două câte două rulouri, pe urmă îi așezăm în tavă. Îi tapetăm cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte. Coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 45 de minute.

Poftă bună!

Loading...