Cum scăpăm rapid de pofta de dulciuri pentru a ne fi mai ușor să slăbim!

Cu acest aliment am reuşit să scap rapid de pofta de dulciuri! Iată secretul meu!

Dulciurile, indiferent de natura lor, nu sunt bune pentru organism atunci când sunt consumate în exces. Sunt multe alimente şi băuturi cu conţinut de zahăr care ne îmbie mereu şi ne îngreunează eforturile de slăbire, dar există un mod eficient de a reduce pofta de zahăr.

Astăzi vom sta de vorbă despre un produs grozav: laptele de susan!

Seminţele de susan sunt foarte benefice pentru sănătate, fiind o sursă bogată de calciu, magneziu, precum şi vitaminele A, C, E şi B. Deşi conţin multe calorii, există un truc grozav de a anula acest inconvenient, şi anume de a prepara din ele lapte!

Ai nevoie de: – 100 g de susan – 2 linguriţe de miere – 1 litru de apă

Mod de preparare: Înmoaie susanul în apă timp de 8-10 ore pentru ca seminţele să se umfle. După acest răstimp, spală seminţele, pune-le în robotul de bucătărie, toarnă peste ele un pahar de apă şi 2 linguriţe de miere, după care omogenizează bine totul la turaţie medie. Adaugă şi cantitatea de apă rămasă şi mai pasează bine preparatul încă o dată, de data aceasta la turaţie mare. Mierea se foloseşte mai mult pentru ameliorarea gustului, aşa că este un ingredient opţional.

Din cantităţile precizate mai sus vei obţine cam un litru de lapte de susan. Cel mai indicat este să consumi câte un pahar înainte de micul dejun. Vei observa că, în scurt timp de la începerea acestei cure, pofta de dulce se va diminua treptat. În plus, calciul din laptele se susan se absoarbe mai repede şi mai complet decât din seminţele consumate ca atare.

Curele cu lapte de susan furnizează organismului şi o doză binevenită de vitamine şi antioxidanţi preţioşi, efectele pozitive fiind vizibile şi la nivelul unghiilor, părului şi tenului.

Important de reţinut este că susanul îşi pierde proprietăţile benefice prin prăjire, şi că cel mai bun mod de a extrage toţi nutrienţii din seminţe constă în înmuierea acestora în lichid. Laptele de susan poate fi consumat ca atare, dar poate fi la fel de bine folosit la prepararea de produse de panificaţie, prăjituri şi băuturi sănătoase.