Ministrul Muncii, anunţul momentului despre creşterea pensiilor. „Trebuie să crească cât să acopere rata inflaţiei”

Ministrul Muncii a fost invitat, sâmbătă seară, într-o ediţie eveniment la România TV. Violeta Alexandru a vorbit despre despre posibilitatea aplicării unei noi majorări a pensiilor şi a făcut precizări despre ce se întâmplă cu pensiile calculate greşit în minus.

Violeta Alexandru, despre creşterea pensiilor cu 10 la sută de la 1 ianuarie
Nu vă pot confirma un asemenea procent.

Cei mai mulţi dintre pensionari înţeleg de ce s-a luat această decizie. Am avut discuţii aplicate cu domniile lor ( cu reprezentanţii pensionarilor). Sunt şi lideri în asociaţiile de pensionari care, deşi înţeleg, am informaţii că au fost în întâlniri cu PSD şi li s-a cerut să aibă un discurs agresiv, ceea ce nu este bine să se întâmple.

Am auzit sugestii inclusiv despre supraimpozitarea muncii pentru a putea să genereze o contracţie. În piaţa muncii, veneau şi spuneau să se ia din bugetul Apărării şi să se dea la pensii. Nu aceasta este soluţia.

Soluţia este o creştere echilibrată care să fie susţinută în buget şi Guvernul este responsabil să gândească atât la creşterea de anul viitor, cât şi cea din anii ce vor veni.
Oamenii trebuie să înţeleagă că de promis este uşor, că, de fapt, se gând iluzii şi atâta vreme cât nu ai resurse în buget, iar anul acesta bugetul este extrem de încercat de tot ce s-a întâmplat în perioada pandemiei.