Nelu Tătaru a făcut anunțul pentru toți PĂRINȚII

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că adeverinţa de revenire în colectivitate care se eliberează la începutul fiecărui ciclu de studiu poate fi prezentată şi pe parcursul primei săptămâni de şcoală.

Această amânare le oferă posibilitatea medicilor de familie să poată consulta şi evalua toţi copiii.

„Ce este în acest moment sigur este că ce prezintă patologie cronică va primi o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant, atestând această patologie cronică care poate beneficia de învăţământ online, deci nu va merge la şcoală.

Adeverinţa sau avizul epidemiologic se dă doar atunci când lipseşte trei zile de la şcoală dintr-o cauză medicală, ceea ce nu credem că este cazul în acest moment.

Acea adeverinţă de revenire în colectivitate care se dă la începutul fiecărui ciclu se va prezenta, dar se va prezenta şi pe parcursul primei săptămâni de şcoală pentru a da posibilitatea medicilor de familie să poată

consulta şi evalua toţi copiii. Statusul fiecărei persoane se poate modifica de la o zi la alta, de aceea noi o să avem la şcoală şi acel triaj observaţional în fiecare dimineaţă, completat la nevoie de un triaj epidemiologic”, a spus ministrul, la B1 TV.