Piept de pui învelit în șuncă. Mulțumită învelișului crocant și condimentat de șuncă, pieptul de pui devine gustos și suculent. Pieptul file este partea de pui cea mai săracă în grăsimi! Pieptul de pui este deosebit de bogat în proteine. Acestea fiind spuse, să trecem la treabă:

Pentru 4 porții avem nevoie de următoarele ingrediente: 4 file-uri de piept de pui, 6 linguri de ulei de măsline, o linguriță de rozmarin uscat, sare, ardei iute măcinat, 8 felii subțiri de șuncă crudă, un cățel de usturoi, o ceapă, 3 tije de țelină, 3 morcovi, 2 dovlecei mici, o lingură de pastă de roșii, 100 ml de vin alb sec, o linguriță de coajă de lămâie rasă, o lingură de pătrunjel tocat.

Preparare: 1. Se spală carnea cu apă rece și se șterge, iar apoi se rumenește în ulei fierbinte. Se scoate și se condimentează cu rozmarin, sare și praf de ardei iute. Fiecare felie de carne se împăturește în două felii de șuncă.
2. Se curăță usturoiul și ceapa și se toacă. Morcovii, țelina și dovleceii se curăță și se taie în fâșii subțiri. Pasta de roșii se amestecă bine cu vinul alb.
3. Se prăjește ceapa în ulei până când se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul și legumele și se călesc un timp scurt. Peste acestea se adaugă amestecul de pastă de roșii cu vin, iar apoi se condimentează cu sare și ardei iute.
4. Se așează file-urile pe patul de legume, se acoperă tigaia și se lasă la foc mic timp de 15 minute. După aceasta file-urile se așează pe o farfurie preîncălzită și se mențin calde. Se condimentează legumele cu coajă de lămâie și pătrunjel, se aranjează în jurul file-urilor și se servesc imediat.

Vă urăm poftă bună!

O delicatesă mi-a stricat dieta. Nu am putut să mă abțin când am văzut cât de bine arată! Piept de pui învelit în șuncă, vă las și vouă rețeta aici.