România va fi lovită de un val de aer rece! Temperaturile vor scădea drastic începând de vineri

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit, inclusiv săptămână viitoare. De asemenea, vremea este bună, dar anormală pentru această perioadă. Totuși, de vineri se înregistrează un val de aer rece care ajunge în ţara noastră.

Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunță temperaturi care vor fi situate pe scara întregii țări între 22 până la 33, chiar și 34 de grade Celsius, în lunca Dunării și în partea de Sud-Est a Olteniei. Pe litoral, vom găsi temperaturi suportabile, intre 25-27 de grade Celsius. Temperaturile sunt cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal în această perioadă. În rândul precipitațiilor, ele vor fi puține, doar în zona de munte. Acest fapt denotă că vom avea vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Fiind o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme însorită.

Conform datelor meteorologice, în data de marți, 15 septembrie, în Romania vremea se va menţine caldă după-amiază pentru această perioadă, îndeosebi în vestul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla o idee mai slab şi moderat, cu uşoare intensificări în unele zone sudice. Vorbind despre temperaturile maxime, ele se vor încadra între 24 şi 32 de grade, cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, ne vom confrunta cu puține condiţii de ceaţă. În capitală, vremea va fi în general frumoasă, cu ușoare intensificări ziua, cerul fiind senin. Vântul va sufla slab și moderat, spun meteorologii. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 14, respectiv 16 grade.

Vremea va fi călduroasă miercuri, în zonele de câmpie şi local în cele de podiş. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în sudul şi în sud-vestul ţării. Despre temperaturile maxime, ele se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade. Noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare în sud-est şi în depresiunile intramontane. Conform datelor ANM, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă după-amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31 chiar 32 de grade, iar cea minimă de 15, 16 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, până spre 13 grade.

În această săptămână, mai exact joi, în ţară vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua parte a lunii septembrie, regasindu-se în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora treptat spre seară. Noaptea în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi în creştere, cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla și el slab şi moderat, dar tot cu intensificări în partea a doua a intervalului în estul teritoriului, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 9 grade. În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru această zi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade, iar cea minimă de 14 și 16 grade. În weekend, vremea se schimbă, spun meteorologii. În toată țara, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile din cauza unui val de aer rece care pătrunde în România. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, cu precădere în sudul şi în centrul teritoriului. În Bucureşti, valorile termice vor fi de asemenea în scădere, apropiindu-se astfel de normalul termic al perioadei din luna septembrie, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.