Sânzienele, cele mai vechi plante medicinale din lume – Calmează durerile de coloană și dizolvă ciocurile

Sânzienele sunt folosite în scop curativ încă din antichitate, numărându-se printre cele mai vechi plante medicinale datorită conținutului bogat de cumarine, taninuri și antioxidanți.

Aceste plante cu numeroase proprietăți terapeutice ajută la subțierea sângelui și la decongestionarea vaselor de sânge în caz de circulație stagnată.

Sunt utile în caz de flebită, tromboflebită și vene varicoase și sunt folosite și în caz de obstrucție biliară, icter, dureri hepatice, constipație, pietre la bilă, indigestie sau diaree.

În plus, sânzienele au efecte benefice în caz de insomnie, crampe menstruale, stare de agitație sau de panică, paralizie, migrene și nevralgii.

Rețetă de alifie de sânziene

După posibilitate, culegeți aceste plante direct din natură și din locuri nepoluate.

Această alifie poate fi utilizată în durerile coloanei vertebrale.

Ingrediente necesare:

80 g ceară de albine
20 g plantă uscată – flori, tulpini, frunze
200 ml ulei de măsline
30 ml spirt medicinal

Mod de preparare:

Mărunțiți foarte bine plantele uscate și puneți-le într-un borcan mare de sticlă.

Turnați și spirtul în borcan și lăsați amestecul acoperit la macerat timp de 12 ore.

După cele 12 ore, adăugați uleiul și amestecați foarte bine.

Fierbeți compoziția pe baie de aburi timp de 2 ore, după care luați de pe foc și acoperiți borcanul cu un prosop gros.

Lăsați să se răcească timp de 48 de ore, agitând borcanul la fiecare 4-5 ore.

Ulterior, strecurați amestecul printr-un tifon gros și puneți-l într-un borcan de sticlă.

Adăugați ceara de albine și puneți borcanul înapoi pe baie de aburi, să se topească și ceara.

Amestecați des, până la omogenizare.

Luați de pe foc și lăsați alifia să se răcească de tot, amestecând periodic.

Masași cu alifia obținută zonele dureroase și locurile afectate de cioturi, aplicând-o doar seara înainte de culcare.

Acest tratament se face maxim 14 zile și se poate repeta după o pauză de 2 luni.

Alifia se păstrează într-un loc rece și poate rezista până la un an.