Satul din Romania unde se ajunge doar cu scara. Aici timpul pare că s-a oprit în loc

La Ineleț, unul dintre cele mai izolate cătune din România, timpul pare că s-a oprit în loc. Și asta pentru că singura legătură a oamenilor cu civilizația este o scară veche de câțiva zeci de ani, pe care localnicii coboară și urcă doar în caz de urgență. În rest, sunt ei și Dumnezeu care nu i-a lăsat niciodată.

PREOTUL VINE DOAR DE 4 ORI PE AN.

Cum trăiesc oamenii din satul Ineleț? Fără grija banilor, fără ură și răutate. Așa cum au învățat de la strămoșii lor și nu vor mai mult. Pentru că de cele mai multe ori civilizația nu aduce doar lucruri bune.

Așa că se rezumă la agricultură și la crescutul păsărilor. Și sunt extrem de fericiți. În total satul are doar 11 case și doar câțiva copii care învață la școală.

În ceea îi privește pe cei care au curajul să ajungă la Ineleț, poștașul o face o dată pe lună, iar preotul doar de patru ani, la marile sărbători. Sau când vreunul dintre oamenii din Ineleț pleacă la cele veșnice.

Faimoasa scară este construită din lemn și este lipită de peretele abrupt al muntelui, fiind formată, de fapt din patru segmente, fiecare dintre acesta măsurând în jur de 20 metri lungime.

În total, 100 de metri de trepte din lemn de salcâm la care se poate ajunge doar după ce este traversată o punte extrem de fragilă. Ca să ajungi la Dumnezeu, trebuie uneori să urci pe un drum sinuos.

Loading...