Uite așa faci cele mai bune fursecuri de casă – Aluat pe bază de smântână pentru prăjiturele

Dacă aveți poftă de ceva dulce, preparat în casă într-un timp cât mai scurt, aceste fursecuri sunt exact ceea ce căutați! Se prepară ușor, din puține ingrediente, iar rezultatul este surprinzător de fraged și gustos.

Pot fi decorate cu fructe proaspete sau congelate, nuci, zahăr pudră sau zahăr brun și merg de minune alături de o cană de lapte, ceai sau cafea.

Ingrediente:

500 g făină
200 ml smântână
100 g unt
2 ouă
130 g zahăr tos
30 g zahăr vanilat
1 pliculeț praf de copt
Mod de preparare:

Se cerne făina împreună cu praful de copt.
Se bat ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat, se adaugă smântâna și se amestecă până la omogenizare.
Se adaugă amestecul de făină cu praf de copt și se frământă aluatul până ce acesta devine omogen, elastic și nelipicios.
Aluatul obținut se acoperă cu folie alimentară și se dă, pentru 2 ore, la frigider.
Se scoate aluatul de la frigider și se întinde, cu ajutorul unui sucitor, pe blatul de lucru, tapetat în prealabil cu puțin ulei.
Se întinde aluatul într-o foaie de 3 mm grosime din care se formează fursecurile. Depinde de preferințe și de formele de care dispuneți pentru crearea fursecurilor (stea, semilună, inimă etc.). Dacă nu aveți în casă niciun tip de formă, puteți decupa aluatul cu ajutorul unui pahar.
Într-o tavă tapetată cu foaie de copt, se așează fursecurile formate.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 10 minute.
După ce se scoate tava din cuptor, se lasă fursecurile la răcit pentru câteva minute, după care se decorează cu zahăr pudră, glazură de ciocolată sau caramel, nuci rase etc.
Să le savurați cu drag!

Loading...