Un excelent tratament de prevenire şi combatere a cariilor dentare! Uleiul de cocos și…

Dantura sănătoasă este nu numai estetică – fundaţia unui zâmbet frumos – ci şi o componentă esenţială pentru întreg organismul.

Cei mai mari inamici ai dinţilor sunt, după cum bine ştii, cariile dentare, dar, oricât de temeinică ar fi igiena orală, şi indiferent de produsele cosmetice pe care le foloseşti, în unele situaţii cariile şi bolile gingivale tot se produc.

Pe fondul unor sensibilităţi dentare aparte, dar nu numai, cariile nu pot fi prevenite eficient, singura soluţie rămasă fiind tratarea lor la dentist.

Dar nimeni nu-şi doreşte să se afle prea des pe scaunul dentistului… Vestea bună este că există şi metode naturale de tratare a cariilor care nu presupun nici costuri mari, şi nici programări la cabinete stomatologice.

Un grup de cercetători irlandezi a descoperit că există un ingredient natural care atât previne, cât şi tratează cariile în stadii incipiente. Este vorba despre uleiul de cocos, ale cărui proprietăţi de neutralizare a acizilor oferă protecţie împotriva deteriorării smalţului dentar şi a bolilor gingivale!

Cum poţi preveni şi combate cariile dentare cu ulei de cocos

Dacă uleiul este nedizolvat, ia două linguri de ulei brut şi ţine-l în gură cca. 10 minute (fără să-l înghiţi!) până ce se dizolvă complet, apoi scuipă-l.

Dacă uleiul este deja dizolvat, este suficient să clăteşti cu el gura de câteva ori. După folosirea uleiului, spală-te pe dinţi cu o pastă cosmetică sau farmaceutică potrivită nevoilor tale dentare.