2.000 de lei in plus in fiecare luna! Cine sunt romanii care vor primi acesti bani

2.000 de lei pe luna, stimulent pentru politistii locali, pe perioada starii de urgenta si a starii de alerta, scrie in proiectul care a fost depus, marti, la Senat.

Este o initiativa legislativa depusa de deputatul Dorel Caprar, care a fost in PSD si acum este la PPU-SL, alaturi de alti doi deputati social-democrati Adrian Todor si Vasile Cocos.

Proiectul de lege completeaza art. 7 din ordonanta de urgenta a Guvernului 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, in perioada starii de urgenta, prin introducerea a doua noi alineate.

„(8) Se aproba acordarea unui stimulent de risc in cuantum de 2.000 lei, pe luna, pentru functionarii publici cu functie specifica de politist local din cadrul Politiei Locale, si 1.000 lei, pe luna, pentru functionarii publici cu functii generale si personal contractual din cadrul Politiei Locale, pe

perioada starii de urgenta si a starii de alerta, din fondul de salarii al unitatii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri intre unitati ale administratiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinatie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene”, conform propunerii legislative.