8 plante medicinale, pe care le poți folosi pentru a trata aproape orice boală!

Indienii erau de părere că Dumnezeu a lăsat pe pământ tot ceea ce ne trebuie, pentru a ne vindeca natural… Iată ce plante foloseau ei:

Menta
Ceaiul de mentă tratează afecțiunile digestive. De asemenea, îl poți folosi sub formă de compresă, pentru a trata durerile locale.

Măcrișul
Această plantă poate fi gătită fără probleme. Ea conține multe vitamine și minerale, frunzele sale fiind bogate în fier cu un efect laxativ și antiseptic.

Afinele
Sunt bogate în antioxidanți și întăresc sistemul imunitar și sangvin. Pot trata afecțiunile stomacale, durerile în gât, afecțiunile de la nivelul gingiilor și inflamațiile articulare.

Pentru tratarea tusei, prepară un sirop natural, amestecând rădăcină de afine cu miere și sirop de arțar.

Papura
Este o plantă ușor de digerat și poate preveni apariția multor boli. Ea conține din abundență vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, mangan, seleniu, cupru și sodiu. Este practic un complex de vitamine ce întărește sistemul imunitar ferindu-te de apariția oricărei boli. De la această plantă se consumă lăstarii tineri, rădăcina și floarea.

Coada șoricelului
Ceaiul din coadă de șoricel, tratează eficient rănile de la nivelul pielii. Aplică proaspăt, direct pe rană pentru a opri sângerarea și a preveni apariția infecțiilor. Acest ceai ajută și la tratarea bolilor renale sau hepatice.

Păpădie
Ceaiul de păpădie este un bun diuretic, purifică sângele și tratează afecțiunile tractului urinar. Este o plantă plină de vitamine și minerale.

Ghimbir
Ghimbirul este o plantă vindecătoare foarte versatilă, cu numeroase proprietați importante. Planta se folosește inclusiv pe post de condiment la prepararea meselor în multe colțuri ale lumii. Cel mai ușor de preparat este ceaiul de ghimbir. Tot ce trebuie să faci este să pui in apa clocotită câteva bucățele de rădacină de ghimbir și sî le lași câteva minute la infuzat. Ghimbirul are capacitatea de a calma durerile articulare și cele musculare, de a desfunda sinusurile, de îmbunătăți absorbția nutrienților în organism, de detoxifiere a colonului, de reducere a acidității stomacale calmând totodată indigestia.

Dragavei
Tratează inflamația și previne formarea pietrelor la rinichi. Această plantă reglează sistemul circulator. Pune câteva frunze în apă fierbinte și lasă la infuzat 5 minute.