Aceasta este adevărata cauza a apariției pietrelor la rinichi! Vezi aici

Ţi s-a spus ca acidul oxalic din frunzele verzi este dăunător, dar iată ce nu ţi-a fost spus! Află mai jos şi care este cauza clară a apariţiei pietrelor la rinichi!

Tot auzim că prezenţa acidului oxalic în frunzele verzi ar cauza pietre la rinichi sau, mai grav, că ar „fura” calciul din corp şi că tot ce este verde ar trebui fiert, pentru a înlătura „pericolul”.

Ei, bine, tocmai prin fierbere, spanacul, de exemplu, îşi pierde proprietăţile nutritive, la căldura cristatele de acid oxalic devin anorganice şi se depun sub formă de pietre la rinichi.

Dacă suntem diagnosticaţi cu litiază renală medicul ne interzice, printre altele, consumul legumelor cu frunze verzi, al roşiilor, al leguminoaselor etc., ceea ce nu este neapărat corect, pentru că nu se elimină cauza.

Victoria Boutenko, autoarea cărţii „Verde pentru viaţă” explică de ce ni se spun aceste lucruri:

„ Aproape 85% din pietrele la rinichi conţin diverse săruri, oxalat de calciu şi/sau calciu fosfat. Pare logic să asociem oxalatul de calciu cu acidul oxalic găsit în alimente precum spanac, soia, ceai, cafea, cereale şi altele. Dar, în acelaşi timp, nu vom găsi nicio documentare ştiinţifică clară din care să reiasă că acidul oxalic produce pietre la rinichi. Dimpotrivă, studii ştiinţifice făcute în diverse ţări ale lumii au demonstrat că acidul oxalic prezent în alimente joacă un rol nesemnificativ în formarea pietrelor la rinichi”.

Conform Jurnalului Societăţii Americane de Nefrologie, în anul 2007 s-a încheiat un studiu, cu durata de 44 de ani, în care s-a urmărit relaţia dintre consumul de oxalaţi şi apariţia litiazei renale.