Aceasta este cea mai bună metodă prin care tratezi colesterolul mărit și presiunea sanguină crescută!

Atunci când colesterolul este mărit, oxigenul nu ajunge așa cum ar trebui la inimă. De asemenea, presiunea sangvină crescută limitează cantitatea de sânge, necesară unei bune funcționării a anumitor organe.

Iată care sunt cele 5 remedii:

1. Mesele în cantități mici, dar dese. Cum și ce mănânci este foarte important. Un studiu realizat în Marea Britanie a demonstrat faptul că persoanele care consumau între 6 și 7 mese pe zi aveau un nivel mai scăzut cu 10-20%, al LDL-ului, în comparație cu cei care consumau 3 mese copioase.

2. Înlocuiește făina albă cu cea din grâu. Data viitoare când trebuie să îți cumperi pâine, înlocuiește făinoasele albe, cu cele preparate din grâu integral. Astfel, vei crește semnificativ nivelul de HDL și astfel vei fi ferit de anumite boli.

3. Somon. Alimentele bogate în acizi grași Omega-3, diminuează nivelul LDL-ului, iar somonul, heringul și alunele cănțin acești acizi.

4. Scorțișoara. acest condiment ajută la reducerea nivelului LDL, așa că îți recomand să adaugi scorțișoară la toate deserturile pe care le prepari sau chiar și în cafeaua de dimineață.

5. Potasiu. Majoritatea oamenilor care au probleme cu colesterolul au trebuit să reducă nivelul consumului de sare. O metodă eficientă de a reduce cantitatea de sare este aceea de a o înlocui cu sare de Himalaya.