Acest ceai este cel mai bun tratament natural pentru diabet şi afecţiuni ale inimii! Rețeta

Cel mai valoros vâsc, din punct de vedere terapeutic, este cel crescut pe măr.

De la această plantă se folosesc frunzele, împreună cu ramurile tinere, ce conțin vitaminele C și E, acidul oleanolic și o serie de principii active ca saponine, alcooli, colină, acetilcolină ş.a.m.d.. Recoltarea se poate face tot timpul anului. Uscarea vâscului se face numai pe cale naturală, în încăperi bine aerisite, ferite de lumină.

Ceaiul se prepară la rece, astfel: o linguriţă plină de vâsc mărunţit se înmoaie în 250 ml apă rece, se amestecă bine şi se lasă la macerat timp de 12 ore.

Se strecoară prin tifon şi se încălzeşte uşor.

Se poate prepara şi o cantitate mai mare (pentru o zi, de exemplu) şi se păstrează într-un termos sau într-o sticlă închisă ermetic, la frigider.

Se consumă câte o jumătate de cană înainte de masă (cu 30 minute) şi o jumătate de cană după masă (la 60 minute).

Cura durează şase săptămâni, se face o dată pe an, astfel: în primele trei săptămâni se beau trei căni pe zi, în modul descris mai sus, în următoarele două săptămâni se beau două căni pe zi, iar în ultima săptămână se bea o cană pe zi.

În loc de ceai se poate lua pulbere (un vârf de cuţit înlocuieşte o cană de ceai). Se împarte cantitatea necesară în părţi egale şi se consumă în modul descris mai sus.

Pulberea se poate prepara pentru maxim 7,8 zile.

După şase săptămâni, se bea ceai sau se consumă pulberea, timp de un an, numai dimineaţa. În paralele se consumă ţelină (cu tot cu frunze), salvie, cătină, nuci, anghinare, ciuperci de cultură, porumb, păpădie, seminţe de floarea-soarelui, andive, castraveţi, varză, praz, sparanghel, ceapă, usturoi, hrean, urzici, mai ales în stare crudă sau sub formă de suc.

Sucul de orz verde este deosebit de eficient, de asemenea.

Aceste alimente însoţesc cu succes orice terapie naturală pentru reglarea glicemiei sau pentru afecţiuni ale inimii.