Am pregătit pentru voi o listă cu cele mai bune sosuri pe bază de iaurt, naturale și făcute în casă! Se prepară imediat și au un gust minunat.

Sosuri pe bază de iaurt! În loc de oțet și ulei, salatele pot fi condimentate cu sosuri gustoase pe bază de iaurt. Salatele preparate cu sos de iaurt vor fi mai gustoase decât cele condimentate cu oțet și ulei. Să trecem la treabă:

Pentru 4 porții de sos avem nevoie de următoarele ingrediente:
Sos condimentat: 1 ou fiert tare, 1 ceapă, o legătură de pătrunjel și una de busuioc, 300 ml de iaurt slab, 2 linguri de smântână pentru gătit, sare, piper măcinat.
Sos cu avocado: 1 avocado copt, 1 lămâie, 200 ml de iaurt slab, 1 legătură de arpagic, sare, piper măcinat.
Sos colorat de iaurt: 1 ardei gras roșu și unul verde, o ceapă mică, o legătură de mărar, 400 ml iaurt, sare, piper măcinat, o linguriță de ulei de măsline.

Preparare: 1. Sos condimentat: se curăță oul fiert și ceapa și se spală verdețurile,=. Se toacă ingredientele, se adaugă deasupra iaurtul și smântâna. Se condimentează cu sare și piper. Sosul este excelent alături de legume aburinde.
2. Sos de avocado: se taie avocadoul în două, i se scoate sâmburele, apoi se curăță. Se pasează cu sucul de lămâie, puțină coajă de lămâie și iaurt. Se taie arpagicul în rondele, se adaugă, apoi se sărează și se piperează după gust. Se potrivește alături de legume crude și preparate crocante din carne.
3. Sos colorat de iaurt: se taie ardeii în patru, li se scot semințele, se spală, apoi se taie în cubulețe. Se curăță ceapa, se spală mărarul, se zvântă, apoi ambele se toacă mărunt. Se adaugă peste iaurt, sare, piper .i ulei și se amestecă. Sosul se potrivește alături de frunze tari de salată.

Vă urăm poftă bună!