Am pregătit pentru voi o rețetă simplă, rapidă și ușoară pentru organism! Budincă de praz cu mozzarella. O rețetă bună și sănătoasă.

Această masă într-o farfurie nu este recomandată doar vegetarienilor. Materiile pe bază de sulf conținute în praf au un efect de antibiotic natural! Prazul este bogat în vitamina B1, ce are efect benefic asupra cordului și circulației. Să începem prepararea rețetei minune:

Pentru 4 porții de budincă de praz delicioasă avem nevoie de: 4 fire medii de praz, 3 roșii medii, 1 gulie mică, 1 legătură de verdețuri pentru supă, 125 g mozzarella, sare, piper măcinat, 150 ml smântână, 150 ml lapte, 100 g cașcaval tare ras, 30 g unt.

Să începem:
1. Se curăță prazul și se taie în rondele subțiri. Roșiile se opăresc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie feliuțe. Se cojește gulia, se spală și se taie în felii subțiri. Verdețurile pentru supă se curăță, se spală, și se toacă mărunt. Mozzarella se scurge și se taie cubulețe.
2. Feliile de praz, roșii și gulie se așează într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, sub forma unor solzi, astfel încât să acopere parțial. Se presară verdețurile, iar apoi totul se condimentează cu sare și piper după gust.
3. Se amestecă smântâna cu laptele și se toarnă peste legume. Deasupra se presară cașcavalul ras, iar apoi mozzarella tăiată cubulețe, după care se sfărâmă untul.
4. Se introduce tava în cuptorul rece și se coace la 180 de grade celsius timp de aproximativ 40 de minute, timp în care suprafața devine aurie.

Alternativă: Se poate folosi carne tocată dacă se toacă mărunt și se așează într-un strat, între legume.

Vă urăm poftă bună și o zi minunată!