Atentie! Se schimba buletinul

Eliberarea cartilor de identitate cu cip a fost adoptata de curand de Camera Deputatilor, iar noile documente vor avea si alte functionalitati.

Iata in ce conditii se elibereaza buletinul cu cip.

In iulie anul acesta, Camera Deputatilor decidea eliberarea buletinelor cu cip si folosirea acestora in locul cardurilor de sanatate. Iata una dintre noutatile ce vin la pachet cu buletinul cu cip. Insa, exista posibilitatea eliberarii si cartilor de identitate fara cip, incepand cu varsta de 12 ani sau in functie de solicitarile parintilor in acest sens.

Valabilitatea buletinelor cu cip. Potrivit actului normativ adoptat in acest sens, fie ca vorbim de acte de identitate cu cip sau fara, valabilitatea lor a fost revizuita de catre autoritati astfel:

Valabilitate de 2 ani pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 14 ani; Valabilitate de 4 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani; Valabilitate de 10 ani dupa implinirea varstei de 18 ani; nelimitata, dupa implinirea varstei de 60 de ani, pentru alegerea cartii de identitate fara cip.