Cea mai bună metodă naturistă pentru curățarea plămânilor! Vezi aici

Pentru bunăstarea întregului organism, sănătatea plămânilor este extrem de importantă. Prin intermediul plămânilor primim oxigen în corp și eliminăm dioxidul de carbon. Persoanele care suferă de boli pulmonare cronice au, de regulă, probleme respiratorii iar eliminarea materiilor dăunătoare din plămâni ar putea ajuta la ameliorarea capacității respiratorii.

Conform experților, cel mai bun mijloc de curățare naturală a plămânilor este evitarea surselor de poluare din aer. Potrivit statisticilor emise de Organizația Mondială a Sănătății, anual se înregistrează 4,2 milioane de decese din cauza expunerii la poluarea aeriană.

Renunțarea la fumat: Îmbunătățirea / purificarea aerului din interior

Și aerul din casă sau din interior ne afectează sănătatea pulmonară, nu doar poluanții din mediul înconjurător. În afară de evitarea fumatului în casă, se recomandă schimbarea filtrelor de aer în mod regulat. O altă soluție este să ținem mai multe plante verzi în casă care produc oxigen și curăță aerul de toxine. Este recomandat să evităm utilizarea de produse de curățare care conțin substanțe chimice nocive și parfumuri sintetice.

Creșterea aportului de antioxidanți: Antioxidanții sunt compuși esențiali pentru protejarea sănătății. Au rolul de a combate daunele radicalilor liberi asupra țesuturilor și asupra celulelor. Conform studiilor, antioxidanții ajută la eliminarea toxinelor din corp și la reducerea inflamațiilor.

De exemplu, vitamina C este un antioxidant util în reducerea compușilor inflamatorii din corp, ajutând în procesele de curățare a plămânilor. Putem lua această vitamină chiar din dietă: din cătină, ardei gras, pătrunjel, kiwi, fructe citrice, măceșe. De asemenea, fructele de pădure, legumele cu frunze verzi și ceaiul verde sunt și ele surse bune de antioxidanți.

Ceaiul verde conține antioxidanți care au rolul de a reduce inflamația din plămâni și de a proteja țesuturile pulmonare de efectele nocive ale fumului de țigară. Conform unui studiu coreean, 2 căni de ceai verde pe zi pot ajuta la îmbunătățirea funcției pulmonare.

Consumul de alimente antiinflamatoare: Printre alimentele înzestrate cu proprietăți antiinflamatoare se numără măslinele, verdețurile, turmericul, nucile, fasolea, lintea și afinele.

Inhalații – Terapia pe aburi

Terapia pe aburi / inhalațiile au rolul de a ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la eliminarea mucusului din plămâni. În ceea ce privește bolile pulmonare, expunerea la aerul rece sau aerul uscat poate înrăutăți simptomele, uscând membranele mucoasei și îngreunând fluxul sanguin.

Inhalațiile cu aburi calzi ajută la subțirea mucusului și, implicit, la îmbunătățirea respirației. Inhalațiile au efect temporar și nu de lungă durată.

Exerciții aerobice: Mișcarea fizică regulată este esențială pentru antrenarea proceselor de detofixiere a organismului. Conform studiilor, ar putea fi în mod deosebit de utile exercițiile aerobice, întrucât măresc fluxul sanguin la nivel pulmonar. Îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul plămânilor ajută organismul să miște toxinele spre organele care se ocupă cu filtrarea sângelui și cu eliminarea lor: rinichii și ficatul. În acest sens, orice tip de exerciții fizice ajută mult.