Cea mai bună rețetă de casă pentru Frigărui din Piept de Pui! Mama o face în fiecare weekend.

Carnea de pui învelită în slănină se așează pe frigărui alternativ cu legume: se va epuiza rapid! Dacă după ce sunt gata, se lasă la scurs pe un prosop de hârtie, aceasta va capta excesul de grăsime, iar astfel se poate reduce numărul de calorii. Să trecem la treabă:

Pentru 4 frigărui avem nevoie de următoarele ingrediente: 400 g piept de pui file, 1 cățel de usturoi, 7 linguri ulei, 3 linguri suc de lămâie, 1 linguriță praf curry ușor iute, 1 morcov mare, sare, 1 ardei gras roșu și 1 verde, 2 cepe mici, 6 felii subțiri de slănină cărnoasă, piper negru măcinat PLUS 4 bețe.

1. Se spală carnea, se usucă prin ștergere și se taie în 12 cuburi. Se curăță usturoiul și se pisează într-un vas. Se adaugă 4 linguri de ulei, sucul de lămâie și praful de curry și se amestecă bine. În această marinată se pune carnea, se acoperă și se lasă timp de o oră.
2. Se curăță morcovul, se taie în rondele, se fierbe în apă cu sare timp de 3 minute, iar apoi se scurge. Se taie ardeii în două, se îndepărtează cotorul și pereții interiori și se spală, iar apoi se taie în cubulețe, asemănător cărnii. Se curăță ceapa și se taie în opt.
3. Se scot cuburile de carne din marinată și se scurg. Fiecare bucată se învelește în 1/2 felie de slănină. Pe fiecare frigăruie se pun câte trei bucățele de carne, alternativ cu bucățile de legume și se condimentează cu sare și piper.
4. Se prăjesc frigăruile în restul de ulei timp de 8-10 minute, până se face carnea, timp în care se învârt și se ung restul de marinată. Se servesc cu sos.

Alternativă: Frigăruile pot fi gătite și pe gril electronic uns cu ulei sau pe grătar.

Vă urăm poftă bună tuturor!