Ceaiul care curăță pielea, elimină petele, pistruii, acneea și vindecă multe boli ale pielii! Rețeta

Pentru a face ceaiul, folositi 4-10 g de frunze de papadie uscate la 150 ml de apa. Se fierbe apa, se pun fenzele si se lasa sa stea 10 minute si apoi se filtreaza. Bea aceasta potiune de trei ori pe zi cate o cana. Dar poate fi folosit si pentru a spala cu el suprafetele afectate ale pielii.

Exista si alte modalitati de a face ceai din aceasta planta: Aduceti 250 ml de apa la fierbere cu 1-2 lingurite de pulbere de radacina uscata de papadie (puteti de asemenea sa o macinati intr-o masina de macinat cafea electrica, de exemplu). Se fierbe 5-10 minute, apoi se filtreaza. Consumati 1-2 cani pe zi. Cu acest decoct putem spala si ochii si parul.

Aduceti 1 cana (250 ml) de apa la fierbere cu 3-5 g de plante uscate. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se strecoara decoctul de doua ori si se adauga o jumatate de lingurita de sare. Stergeti zona pielii afectate cu un tampon de bumbac. De asemenea, folosind 3-5 g de papadie si 250 ml de apa, puteti face un ceai care se lasa la fiert timp de 5-10 minute, din care beti 3 cani pe zi.

De asemenea, putem extrage sucul proaspat din radacina de papadie si ne curatam pielea cu el. Apoi curatati pielea cu putin ceai de papadie. Ceaiul poate fi folosit chiar si intr-o baie (de sezut sau la picioare).

Frunzele de papadie se maruntesc si se pot folosi ca si comprese pentru a acoperi suprafetele afectate ale pielii.

De asemenea, puteti face o compresa cu sucul extras din radacina florii. Radacinile se toaca apoi se pun la abur cu putina smantana. Aplicati aceasta compresa pe zonele dureroase si lasati-o timp de cateva ore. Aceasta metoda poate fi folosita zilnic pana cand durerea dispare complet.