Ceaiul care vă ajută să scăpați de infecțiile sinusurilor. Adio, dureri în gât și răceală

Antibioticele sunt special concepute pentru a ajuta la combaterea infectiilor bacteriene cum ar fi streptococ in gat, infectiile sinusurilor.

Dar exista un medicament natural pe care multi medici nu-l spun pacientilor: uleiul de oregano. Oregano este o planta care face parte din aceeasi familie cu menta.

Desi acum preponderent condiment, oregano este folosit de peste 2500 de ani, cu singurul scop de a trata racelile, durerile de stomac si indigestia. Pentru cei care sufera de infectie cu streptococ, gripa si infectii ale sinusurilor, ceaiul de oregano ar putea fi raspunsul salvator.

Substanta activa miraculoasa a acestei plante este carvacrolul. Potrivit Facultatii de Farmacie de la Universitatea din Messina din Italia, carvacrolul combate fungiile si bacteriile.

Conform PubMed, exista peste 800 de studii medicale, care atesta proprietatile uluitoare ale carvacroului, dovedit stiintific ca poate distruge virusurile, inflamatiile, infectiile bacteriene si multe altele.

Mai mult, intr-un studiu publicat in Jurnalul Medicinei Alternative, este mentionat oregano pentru proprietatile sale antibacteriene, atestat ca poate combate peste 5 tipuri de bacterii periculoase!

Cercetatorii au descoperit ca uleiul de oregano actioneaza foarte bine impotriva bacteriilor E-coli, adica poate fi folosit cu succes si impotriva toxiinfectiilor alimentare.

Oamenii de stiinta au descoperit ca timolul si carvacrolul, uleiurile volatile din oregano, au proprietati antivirale si antibacteriene. Mai mult, au capacitatea de a calma stomacul si de a stimula digestia si fluxul sanguin. De aceea, persoanele racite, cu gripa si rosu in gat pot apela cu incredere la ceaiul de oregano.

El este si antivomitiv, reechilibreaza hidroelectrolitic pacientul. De asemenea, ajuta si in cazuri de diaree severa, reduce greata, faciliteaza transpiratia si scade febra.