Cel mai bun îngrășământ natural: Va asigura o înflorire bogată a mușcatei

Mușcata este una dintre cele mai iubite și populare plante, atât în România, cât și în afară, grație florilor bogate și colorate pe care le are. Este o plantă puțin pretențioasă, însă, pentru a fi spectaculoasă, mușcata are nevoie de un pic îngrijire și de … dragoste!.

Mușcatele se simt bine atât în ghivece, cât și în pământul din grădină, iar pe lângă aspectul estetic au și rolul de a te proteja de unele insecte.

Aplicarea îngrășămintelor este benefică, în special, în perioada de vegetație și de înflorire. Există multe tipuri de îngrășământ în comerț, însă deseori acestea sunt costisitoare.

Noi însă vă recomandăm să folosiți un produs obișnuit care va face minuni. Este vorba de drojdii.

Iată o rețetă minune pentru fortificarea plantelor.

Aveți nevoie de:

3 litri de apă
100 g drojdie proaspata
1/2 pahar de zahăr
Cum se prepară?

Intr-un recipent de sticla se pune apa calduta si se adauga drojdia. Se amesteca pana la dizolvarea completa si se adauga zaharul. Peste recipient se pune un tifon curat sau un prosop de bucatarie. Se agita din cand in cand.

Amestecul obtinut va fermenta. Cand procesul de fermentare s-a incheiat, solutia obtinuta este gata pentru folosire.

Udați florile cu acest îngrășământ o dată la 10 zile în perioada primăvară-vară.

Drojdiile conțin fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine. Aceste componente stimulează divizarea celulelor și creșterea plantei. Îngrășământul de acest tip este folosit și de florarii profesioniști.

Datorită aplicării îngrășământului pe bază de drojdii sunt stimulate microorganismele din sol, crește conținutul de dioxid de carbon, de micro și macroelemente, ceea ce acționează benefic asupra rădăcinilor și asupra aspectului exterior al plantei.