Cele 2 obiceiuri care ne distrug rinichii! Renunță cât mai repede la ele

Deteriorarea treptata a rinichilor nostri trece adesea neobservata mult timp. Uneori, chiar si obiceiurile pot face ravagii asupra rinichilor nostri si, atunci cand problemele sunt descoperite in cele din urma, poate fi prea tarziu.

1. Obiceiul de a bea bauturi racoritoare indulcite cu zahar

Consumul a doua sau mai multe bauturi carbogazoase pe zi (atat dietetice, cat si obisnuite) poate fi asociat cu un risc crescut de boli de rinichi, potrivit unui studiu.

Studiul a implicat doisprezece mii de angajati, iar acei oameni care au consumat mai multe bauturi carbogazoase au fost mai predispusi sa aiba proteine in urina.

Proteinele din urina (proteinurie) sunt un semn precoce de afectare a rinichilor, dar daca sunt detectate la timp , boala poate fi totusi vindecata.

2. Lipsa de exercitiu

Exercitiul este un alt mod de a va proteja rinichii. Un studiu amplu, publicat in Jurnalul Societatii Americane de Nefrologie, a constatat ca femeile care fac exercitii in post-menopauza au 31% mai putine sanse de a dezvolta pietre la rinichi. In general, mentinerea unei greutati sanatoase va reduce sansele aparitiei pietrelor la rinichi.