Consumă asta în fiecare dimineața! Beneficiile consumului de oțet din nucă de cocos și…

Oțet din nucă de cocos… ce mai este și ăsta? Sună ciudat, așa este? Este adevărat, totuși, pe lângă ulei de cocos, putem găsi pe piață și oțet de cocos. Este un aliment nutritiv și extrem de folositor!

Oțetul din nucă de cocos este un condiment din Sudul Asiei și India, însă poate fi găsit și în Europa sau America. Pe lângă faptul că ne ajută la gătit, oțetul de cocos are și foarte multe proprietăți medicinale.

Beneficiile oțetului de cocos: Oțetul de cocos este fermentat în mod natural, astfel că poate fi folosit și sub forma unui tratament naturist.

IATĂ CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE BENEFICII ALE SALE:
1. OȚETUL DE COCOS ESTE SĂNĂTOS ȘI REPREZINTĂ O SURSĂ NATURALĂ DE PROBIOTICE
Probioticele sunt o sursă sănătoasă de micro-organisme, care mențin sănătatea tractului digestiv.

Probioticele naturale, cum este și oțetul de cocos, controlează bacteriile tractului digestiv și ne ajută să tratăm diareea, sindromul colonului iritabil și intoleranța la lactoză.

Ce mai poate trata: – Bolile inflamatorii
– Diareea infecțioasă
– Diareea datorată consumului de antibiotice
– Afecțiunile orale
– Previne alergiile și răcelile
– Afecțiunile pielii
– Menține sănătatea tractului urinar

2. OȚETUL DE COCOS ESTE UN FOARTE BUN NUTRIENT: Pentru că este făcut din seva copacului, care crește în sol vulcanic plin de minerale, oțetul de cocos conține fosfor, fier, magneziu, zinc, sulf, mangan și cupru. Potasiul este important pentru echilibrarea presiunii arteriale și pentru a metaboliza zahărul, fosforul lucrează împreună cu calciul pentru a întări oasele și a crește abilitatea corpului de absorbi alți nutrienți, fierul este esențial pentru crearea celulelor roșii. Cuprul ajută organismul să asimileze fierul, iar magneziul este important când vine vorba despre funcționarea mușchilor și a nervilor.

3. OȚETUL DE COCOS ESTE O SURSĂ IMPORTANTĂ DE AMINOACIZI: Oțetul de cocos conține 8 aminoacizi importanți, pentru menținerea sănătății. Acești aminoacizi nu pot fi produși de organism: izoleucina, histidină, leucină, lizină, metionină, fenilalanină, treonină, triptofan și valină. Acești aminoacizi pot dezvolta masa musculară și protejează țesutul.

4. OȚETUL DE COCOS ARE UN INDEX GLICEMIC MIC: Acesta înregistrează un indice glicemic de 35, iar oamenii de știință spun că alimentele care au indicele glicemic sub 55 sunt mult mai ușor digerate și metabolizate de către organism.

5. OȚETUL DE COCOS TRATEAZĂ INFECȚIA: Așa cum am menționat mai sus, oțetul de cocos conține o concentrație mare de potasiu, acesta ajutând la prevenirea dezvoltării bacteriilor responsabile cu apariția gripei sau răcelii. Oțetul de cocos conține și o cantitate mare de Vitamina C, o vitamină care susține metabolizarea și reducerea inflamațiilor.

Experții sunt de părere că oțetul de cocos este un antiseptic natural și poate vindeca inclusiv rănile de la nivelul tegumentului. Ce spui, te-am convins să folosești oțet de cocos?