Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins la doar 42 de ani

Biserica Ortodoxa Romana este in doliu. Parintele Varlaam, staretul Manastirii Partos, a pierdut lupta cu noul coronavirus, la varsta de 42 de ani. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a manastirii, in noaptea de luni spre marti.

Parintele se afla internat in stare foarte grava la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes de mai multe zile, dupa ce s-a infectat cu COVID-10 in urma cu aproape trei saptamani. „S-a dus sa-L vada precum este…”

De astazi, inima iubitoare a parintelui staret Varlaam bate in vesnicie, langa inima Celui pe care l-a iubit din vesnicie si pentru vesnicie.

De astazi s-a intors Acasa, unde mereu a trait cu inima, desi s-a daruit in intregime oamenilor. Dupa 18 zile de lupta cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul.

Chip al bunatatii infinite, al iubirii jertfelnice si al slujirii tuturor, Padre este de astazi rugator neobosit in ceruri si, asa cum mereu le-a promis ucenicilor sai, de astazi ii asteapta la poarta vesniciei. Omul-lumina, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viata isi linisteste acum inima in iubirea Tatalui, iubire pe care fiecare om care l-a intalnit a putut sa o vada in ochii sai. Omul in ai carui ochi puteai sa vezi o adiere a vesniciei, omul a carui rugaciune te purta prin durerile vietii, omul al carui cuvant zidea inimi.