Europa se închide bucată cu bucată! Țările care intră în carantină totală

Europa se inchide bucata cu bucata. Tarile europene introduc noi restrictii dure pentru a opri raspandirea coronavirusului.

Astfel, Grecia intra de sambata in carantina totala, ia regulile vor fi valabile timp de trei saptamani. Cetatenii nu mai pot iesi din casa fara aprobare prin mesaj telefonic. Raman insa deschise gradinitele, scolile si magazinele pentru nevoi esentiale.

Anglia a intrat in carantina pe o perioada de o luna. In acest timp, localurile nu mai pot primi clienti, ci doar sa faca livrari. Elevii si studentii vor merge in continuare la cursuri.

Franta anunta aceleasi masuri ca si Anglia, valabile pana cel putin pana la 1 decembrie. Spre deosebire de carantina din primavara, acum scolile au ramas deschise.

In Ungaria se inchid barurile si cluburile de noapte si va impune o interdictie de circulatie pe timpul noptii, pentru a limita raspandirea coronavirusului.

Irlanda a fost prima tara europeana care a intrat in carantina pentru a doua oara de la inceputul pandemiei. Masurile au intrat in vigoare ka 22 octombrie si sunt valabile pana la inceputul lunii decembrie.