Minciunele delicioase, moi și pufoase! Rețeta ungurească

Ingrediente necesare: 250 g făină cernută / 4 gălbenușuri / 50 g zahăr / 1 lingură smântână / 1 lingură brandy / 50 ml lapte / 1+1 praf de sare / 1 linguriță drojdie uscată / 50 g unt / Ulei pentru prăjit / Zahăr pudră deasupra.

Mod de preparare: Într-o cratiță mică, încălzim un pic laptele. Adăugăm un praf de sare, un pic de zahăr, drojdia și amestecăm bine. Acoperim maiaua astfel obținută cu un prosop curat și o lăsăm deoparte timp de 20 de minute. Topim untul și-l lăsăm să se răcească.

Într-un bol curat, amestecăm făina cernută cu zahărul rămas și cu un praf de sare. Adăugăm și maiaua, brandy, gălbenușurile și smântâna și omogenizăm aluatul.

După omogenizare, adăugăm untul topit și frământăm bine aluatul. Acoperim bolul cu un prosop curat și lăsăm aluatul la dospit timp de 40 de minute, la loc cald.

După ce aluatul crește în volum, îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Întindem un blat de o grosime de 5 mm și decupăm mici dreptunghiuri.

Pe centrul dreptunghiurilor facem câte o tăietură prin care trecem un colt de aluat.

Prăjim minciunelele astfel formate într-o cantitate generoasă de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Scoatem minciunelele pe un prosop de hârtie, apoi le transferăm pe un platou și le pudrăm generos cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!