Motivele pentru care te simți obosită! Atenție mare la al 3-lea

1. Boala Celiaca.

Aceasta este un fel de intoleranta alimentara in care corpul reactioneaza negativ atunci cand consuma gluten, o substanta care se gaseste in paine, prajituri si cereale. In Marea Britanie, 1 din 100 de oameni sufera de boala celiaca si 90% dintre acestia nu stiu ca sufera de aceasta conditie.

In afara de oboseala, alte simptome ale bolii celiace sunt diareea, anemia si pierderea in greutate. Pentru a vedea daca suferiti sau nu de boala celiaca, este recomandat sa va faceti un test de sange.

2. Anemia. Una dintre cele mai frecvente boli care provoaca oboseala este anemia provocata de deficienta de fier. Anemia afecteaza 1 din 20 de barbati si femeile care se afla in faza de postmenopauza, insa poate aparea si in cazul celor care inca sunt la menstruatie.

3. Sindromul oboselii cronice. Aceasta boala boate dura si pana la 6 luni si, pe langa oboseala, poate avea si alte simptome cum ar fi durere in gat, durere musculara, durere de articulatii sau dureri de cap.

4. Apneea in somn. Este o conditie medicala pe presupune ingustarea sau chiar inchiderea cailor respiratorii in timpul somnului. Intrucat respirarea este afectata, apare sforaitul puternic si scaderea nivelului de oxigen din sange.

Aceasta afectiune medicala este frecventa in special in cazul barbatilor cu o greutate peste normal. Fumatul si consumul de alcool inrautatesc aceasta stare.

5. Tiroida inactiva. Tiroida inactiva inseamna ca aveti prea putin hormon tiroidian, tiroxina, in corp. Iar asta va face sa fiti obositi.

De asemenea, tiroida inactiva duce la luarea in greutate si la dureri musculare. Este mai frecvent intalnita la femei si mai ales la cele de o varsta mai inaintata.

6. Diabetul. Unul dintre simptomele diabetul, o conditie ce odata instalata in corp dureaza un timp indelungat, este oboseala. Celelalte simptome ale diabetului sunt setea continua, mersul la toaleta des si pierderea in greutate.