Prognoza ANM. Se strică vremea în România. Unde va ninge

Prognoza ANM arată că vremea se schimbă drastic în toate regiunile din țara noastră.

De marți, 17 noiembrie, temperaturile încep să scadă și se instalează ploile, care, în unele zone, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Se strică vremea în România. De marți, 17 noiembrie, ploile se vor instala, iar în zonele montane se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 16-29 noiembrie. Huff.ro vă prezintă cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spațiul montan vor fi în jur de 0 grade.

Nopțile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.