Rețetă rapidă și foarte gustoasă: Budincă de orez, foarte delicioasă și cu puține ingrediente

Daca te-ai saturat de clasicele prajituri cu crema de ciocolata, fructe si frisca, poti incerca aceasta reteta. Este vorba despre un desert diferit, pe baza de orez. Il poti prepara fie intr-o zi banala de duminica, fie intr-o zi in care sarbatoresti un eveniment special. Cu siguranta vei reusi sa obtii un desert deosebit de gustos.

Ingrediente:

1 l lapte, 1 cana orez
8 oua, 8 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
50 gr unt si o mana de gris (pentru ungerea tavii)
Cum se prepara budinca de orez?

Pentru inceput vom pune laptele intr-o oala, la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam orezul. Dupa aproximativ jumatate de ora, luam oala de pe foc si o acoperim pentru cateva minute.

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Albusurile se bat separat cu mixerul, pana se formeaza o spuma tare.

Galbenusurile de adauga in orez si se amesteca pentru a se incorpora, apoi se adauga spuma de albusuri. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt unsa cu unt si presarata cu gris.

Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Cand este gata, se scoate budinca din cuptor si se lasa la racit. Se presara cacao pudra deasupra sau se poate unge cu gem. Acest desert cu orez este extrem de gustos, deci merita incercat.
Este suficient sa-l prepari o data pentru a vedea cat este de bun.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!