Rețetă rapidă, tare tare delicioasă: Prăjitură de casă cu cremă de cafea și blat de nucă! Rețeta aici

Ingrediente blat:

6 ouă
6 linguri făină
5 linguri zahăr
1 lingură cacao
1 pliculeț praf de copt
Ingrediente blat cu nucă:

6 albușuri
6 linguri zahăr
6 linguri miez de nucă
2 linguri făină
Ingrediente cremă: 4 gălbenușuri
200 g zahăr pudră
250 g unt
5-6 linguri cafea
Ingrediente sirop:

4 linguri zahăr
250 ml apă
esență de rom
Ingrediente necesare pentru glazură:

50 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:

1. Pentru primul blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, gălbenușurile, praful de copt și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
După ce răcește complet, tăiem blatul în două foi.

2. Pentru blatul cu nucă, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, miezul de nucă, făina și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

3. Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul și cu cafeaua. Punem pe baie de aburi până compoziția de îngroașă, după care luăm vasul de pe foc. După ce compoziția s-a răcit, încorporăm și untul mixat spumă.

4.Pentru sirop, caramelizăm zahărul, turnăm apa peste și fierbem până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm esența de rom, luăm de pe foc și amestecăm.

5.Pentru glazură, topim ingredientele e baie de aburi, amestecând pânâ la omogenizare.

6. Pentru a forma prăjitura însiropăm prima foaie de blat și o tapetăm cu jumătate din cantitatea de cremă. Acoperim cu blatul cu nucă pe care îl însiropăm. Adăugăm crema rămasă, peste care așezăm a doua foaie de blat și îl însiropăm. Turnăm glazura deasupra.

7. Înainte de a servi, dăm la rece pentru câteva ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!