România se închide bucată cu bucată. Încă un MUNICIPIU intră în carantină de mâine de la ora 20:00. Ieși din casă doar cu declarație

Municipiul Constanta intra in carantina, de vineri, incepand cu ora 20:00. Decizia vine dupa ce Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta a aprobat o hotarare in acest sens. Hotararea va fi transmisa spre aprobare sefului DSU, Raed Arafat.

Conform Prefecturii Constanta, „carantinarea municipiului Constanta a fost propusa si votata in CJSU, in urma unei analize de risc realizate de DSP Constanta, analiza avizata pozitiv si de Institutul National de Sanatate Publica.

Care sunt restrictiile: In propunerea formulata si votata de CJSU Constanta se arata ca este strict interzisa intrarea/iesirea din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene si comunale.

De asemenea, circulatia si stationarea in spatii publice a persoanelor este interzisa, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza Declaratiei pe proprie raspundere (modelul se regaseste la finalul comunicatului), legitimatie de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

Totodata, in arealul carantinat se propune instituirea urmatoarelor masuri obligatorii pentru toate persoanele care se afla permanent sau tranziteaza zona:

identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, resedinta ori adresa declarata in zona carantinata si introducerea acestora in bazele de date dedicate.