Supă de vară de legume. O supă răcoritoare numai bună pentru acest anotimp. Rețeta îmbunătățită de un Chef bucătar.

Supă de vară de legume. O supă răcoritoare numai bună pentru acest anotimp. Rețeta îmbunătățită de un Chef bucătar. Din legumele de vară și verdețuri proaspete, bogat în vitamine, puteți găti o supă delicioasă. Spanacul și morcovul conțin o cantitate mare de caroten, substanță ce protejează sănătatea ochilor. Mazărea și morcovul facilitează eliminarea substanțelor de balast.

Rețeta:Pentru 4 porții de supă răcoritoare avem nevoie de următoarele ingrediente: 500 g spanac, 2 dovlecei mici, 200 g de mazăre boabe, 200 g morcovi, o ceapă, 1/2 legătură de verdețuri mixte, 30 g de unt, o lingură de făină, 2 cuburi-condiment pentru supă de legume, 2 linguri de smântână pentru gătit, sare și piper măcinat.

Preparare: 1. Se alege spanacul, se spală bine și se toacă mare. Se spală dovleceii, li se îndepărtează capetele și se taie în fâșii înguste. Se spală morcovul și mazărea, iar morcovul se curăță și se taie cubulețe. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se spală verdețurile, se usucă și se toacă mărunt.
2. Se călește ceapa în unt, la foc mediu, până se înmoaie. Se adaugă legumele pregătite și jumătate din verdețuri și se călesc la foc mic timp de 3 minute, amestecând încontinuu.
3. Se presară făina și se mai prăjește un pic, amestecând încontinuu. Se adaugă 1l de apă și cuburile-condiment și se dă în clocot. Se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 5 minute, până când se înmoaie mazărea.
4. Se adaugă smântâna și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper, iar înainte de servire se presară deasupra verdețurile rămase.

Alternativă: Dacă nu găsiți verdețuri proaspete, pot fi folosite și verdețurile congelate. În magazinele mari acestea pot fi găsite în mai multe varietăți.

Vă urăm poftă bună!