Trei cure cu rădăcinoase ideale pentru sezonul rece

1. Cura cu ridichi negre.
Se prepară un suc de ridichi negre (200 ml), în combinaţie cu suc de morcovi, păstârnac şi pătrunjel (în total 500 ml), care se consuma în două reprize (de preferat dimineaţa pe stomacul gol şi cu 30 minute înainte de masa de prânz), cu înghiţituri mici, bine salivat. Ajută în special la drenajul biliar.

2. Cura cu radăcinoase.
Se prepară un suc obţinut din: morcovi (350 ml), păstârnac (50 ml), cartofi (50 ml), ridichi negre (50 ml). Se bea în decursul a două ore, dimineaţa, pe stomacul gol, cu înghiţituri mici şi rare, foarte bine salivat. Se poate adăuga miere (100 grame). Cura durează cel puţin 21 de zile, în funcţie de starea organismul, se poate face preventiv sau după o viroză.

3. Cura cu rădăcinoase şi lămâie sau cătină.

Ingrediente:

• o rădăcină de ţelină potrivită ca mărime;

• şapte morcovi de mărime medie;

• şapte rădăcini de pătrunjel de mărime medie;

• o ridiche neagră potrivită ca mărime;

• o rădăcină de hrean mai mare;

• opt lămâi sau 500 ml suc de cătină.

Hreanul dat pe răzătoare se amestecă cu sucul de la lamâi sau cu cel de cătină. Se pune într-un tifon şi se stoarce bine. Se prepară un suc din celelalte rădăcinoase, care se amestecă cu sucul de hrean. Se adaugă miere (aproximativ un kilogram) şi se păstrează în recipiente de sticlă închise ermetic, într-un loc întunecos şi rece. Se consumă 100 ml, dimineaţa, pe stomacul gol, cu înghiţituri mici, foarte bine salivat.

Cura durează zece zile consecutiv, se face o pauză de cinci zile şi se repetă de trei ori, respectând cu stricteţe pauzele şi cantitatea consumată zilnic. Este de ajutor organismului slăbit şi lipsit de vitamine.