ULTIMA ORĂ! Milioane de oamenei riscă să rămână fără pensii

Pandemia de coronavirus lovește și în sectorul economic! Criza economică generată de pandemie a sporit nesiguranţa legată de pensii pentru miliarde de oameni.

Chiar şi înainte ca noul coronavirus să bulverseze omenirea, sistemele private şi publice de pensii se aflau sub presiune din cauza populaţiilor în curs de îmbătrânire, a mediului şi dobânzilor mici.

Avertisment dur: „Reformarea semnificativă a sistemelor de pensii este acum mai urgentă ca niciodată”
La începutul verii, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) avertiza că retragerea activelor din planurile de pensionare în avans ar trebui să fie „o măsură de ultimă instanţă“.

Analiza arată că unele guverne le-au permis debitorilor şi angajatorilor să reducă ratele de contribuţie la pensiile obligatorii pentru a diminua presiunile asupra gospodăriilor.

Analiştii avertizează însă că datoriile legate de COVID-19 vor lăsa puţin spaţiu de manevră guvernelor în căutare de soluţii pentru vârstnici. Aceştia recomandă ca guvernele să adopte o serie de reforme,

cum ar fi creşterea cuantumului pentru pensii în rândul liber profesioniştilor şi majorarea vârstelor de pensionare în concordanţă cu speranţa de viaţă în creştere.

„Reformarea semnificativă a sistemelor de pensii este acum mai urgentă ca niciodată“, susţine David Knox. „Totuşi, aceste reforme nu sunt uşoare şi ar putea necesita perioade îndelungate de tranziţie“. scrie ciao.ro