Usturoiul face minuni în organism, distruge bacteriile și reglează tensiunea: Cum se folosește

Usturoiul este un aliment fie iubit, fie detestat. Însă balanța înclină spre tabăra iubitorilor acestei legume miraculoase, aliatul de nădejde în lupta împotriva microbilor, gripei, răcelii sau a paraziților intestinali.

Doar cei care sunt sensibili la mirosuri puternice și cei cu afecțiuni stomacale se țin departe de el.

Usturoiul ne vine în ajutor când vrem extra aroma. Este o legumă care face parte din familia Allium, conține alicină, compus cu nenumărate beneficii, inclusiv antibacteriene, antivirale, antifungice.

Nu mai vorbim de vitaminele și mineralele pe care le conține. Usturoiul se consumă natural, crud, verde sau matur (căpățână/cățel), sub formă de pastă, pudră, suplimente, extracte și uleiuri.

Cele mai multe beneficii se adună când îl mâncăm crud, în stare naturală.

Cu cât este mai mult gătit, cu atât își pierde din calități. Încercați să mâncați usturoi zilnic, măcar la o masă. De preferat, seara, întrucât știm cu toții că mirosul lui poate fi foarte puternic și uneori deranjant. Însă merită!

Iată care sunt cele mai importante proprietăți ale miraculosului usturoi

Accelerează sistemul imunitar

Un studiu efectuat timp de 12 săptămâni dezvăluie că oamenii care consumă 2,56 g usturoi pe zi nu se mai îmbolnăvesc sau fac forme mult mai ușoare de viroze.

Reduce tensiunea arterială