VESTEA MOMENTULUI! Cum se va face vaccinarea anti- COVID în România! Vezi aici

Lucratorii din sistemul de sanatate public si privat, ingrijitorii din centrele pentru bolnavii cu dizabilitati, crese sau caminele de batrani fac parte din grupurile care vor avea prioritate la vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din Romania, medicul Valeriu Gheorghita, a vorbit la Digi24 despre criteriile prioritare de care se va tine cont.

„In functie de disponibilitatea vaccinurilor, sunt prevazute in paralel mai multe

grupe populationale prioritizate. In mod deosebit, vorbim de lucratorii din sistemul de sanatate, atat din sistemul public cat si cel privat, la care se adauga ingrijitorii din serviciile sociale, centrele de ingrijire pentru bolnavii cu dizabilitati, pentru crese, centre de

ingrijire pe termen lung, caminele de batrani, la care se adauga acele activitati esentiale, critice pentru functionarea normala a oricarei societati. Aceste activitati critice sunt definite de OMS, iar pe noi ne intereseaza sa protejam activitatea in

sine. Aici ar intra activitati din domeniul apararii, securitatii nationale, transporturilor, energie, furnizare distributie de alimente, apa potabila, management de deseuri, invatamant. Sunt principalele activitati critice fara de care noi nu putem functiona ca societate”, a spus medicul.